piektdiena, 2022. gada 13. maijs

Bibliotekārs iesaka

 

Sadarbībā ar laikrakstu ''Zemgale'', turpinām ieteikt sev iepatikušās grāmatas.



Auces pilsētas bibliotekāres iesaka izlasīt jaunāko Maijas Krekles romānu ``Atraitnes dēls``

Grāmatā atklātas latviešu romantisma dzejas dižgara Viļa Plūdoņa dzīves maz zināmas jaunības laika lappuses, kurās, izrādās, lielu lomu spēlējušas viņa dzīves sievietes.

Pati grāmatas autore atzīts, ka Viļa Plūdoņa stāsts viņas dzīvē ienācis negaidīti, kad pirms vairāk nekā desmit gadiem viņas rokās nokļuvusi Plūdoņa sarakste ar sievieti, Liezēres pagasta saimnieci Annu Melbārdi. “Mani uzrunāja nevis Plūdons, bet šis stāsts. Nevarēju to neuzrakstīt”.

Ir 1895. gada rudens. Liezeres skolā darbā tiek pieņemts jauns skolotājs – Vilis Lejenieks. Tikko 21 gadu vecais jauneklis ar pseidonīmu Plūdons sarakstījis un ieraudzījis publicētas savas pirmās dzejas, un tās līdz ar pašu autoru atradušas ceļu uz vietējās saimnieces Annas Melbārdes sirdi. Bet jaunajam skolotājam sirdī iekritusi saimnieces meita, vēl pavisam skuķēns, par pašu divreiz jaunākā Elfrīda – Frīdija. Un abi sazvērēsies cerībā, ka pieaugusi Frīdija piekritīs kļūt par Viļa sievu, neiedomājoties, ka ar šo lēmumu nolemj sirdssāpēm apkārtējos.

Grāmatas autore Maija Krekle kopš Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes latviešu valodas un literatūras nodaļas absolvēšanas strādā LU Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkā, rūpējoties par tajā savākto latviešu grāmatu krājumu. Maijas īpašā aizraušanās – latviešu kultūrvēsture un tās spožās personības.

Mūsu bibliotēkā atrodams arī aizraujošais M.Krekles autobiogrāfiskais romāns par dzejnieces Austras Skujiņas dzīvi “Ilgu putni ar sasietiem spārniem. Austras Skujiņas dzīve un kaislības”.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru