ceturtdiena, 2022. gada 15. septembris

Dzejas pēcpusdiena

 Vakardienas pēcpusdienā bibliotēkas lasītavā notika dzejas un sarunu pēcpusdiena kopā ar divām māsām - aucenieci Ritu Bričkus un nu jau daudzus gadus cēsinieci Ainu Treiju.

Māsu krājumā ir vairāk kā četri simti dažādu autoru dzejoļi par stārķiem. Mums bija iespēja nelielu daļiņu no tiem dzirdēt Ritas un Ainas izjustajā lasījumā. Dzejoļu izvēle tika paskaidrota gan ar jautriem, gan liriskākiem stāstiem no dzīves.

Tika vērtas greznās foto-dzejas grāmatas lappuses un katram bija nedaudz unikālā iespēja to apskatīt. Kādēļ unikālā? Tādēļ, ka šī grāmata pieejama tikai 2 eksemplāros!

Kā goda viesis bija uzaicināta Daina Nestere, kura nu jau ne tikai Aucē, bet arī visā Latvijā zināma kā slavenā stārķa Krakšķa saimniece nu jau 14 gadu garumā. Arī Dainai bija ko pastāstīt par skaisto, balto, latviešiem svēto putnu.

Tie, kuri pirms tam vēl nebija paspējuši apskatīt Ritas stārķu kolekcijas izstādi, to izdarīja pēc pasākuma oficiālās daļas beigām, jo neviens prom nesteidzās un vēl labu stundu omulīgi pavadījām sarunās pie kafijas tases.

Esam pārliecinātas, ka visi devās prom gandarīti un labā noskaņojumā.

Paldies!









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru