piektdiena, 2022. gada 2. septembris

Bibliotekārs iesaka!

 Sadarbībā ar laikrakstu ''Zemgale'', turpinām ieteikt sev iepatikušās grāmatas.

-----------------------------

Auces pilsētas bibliotēkas vadītāja Kristiāna Eņģele iesaka izlasīt Virdžīnijas Grimaldi grāmatu ’’Laiks atkal iedegt zvaigznes’’.

 Grāmata ir sirsnīgs stāsts par mātes un meitu attiecībām un vēsta to, ka brīdī, kad ir tik slikti, ka sliktāk vairs nevar būt, izmisums rada drosmi riskēt un darīt lietas, ko  nekad nedarītu, ja krīze nebūtu pienākusi.

Ja grāmatas ģimenes mamma Anna nezaudētu darbu, viņa nekad neuzdrošinātos rīkoties tik impulsīvi, viņai neizveidotos sirsnīgas un  tuvas attiecības ar savām meitām un grūti pateikt, kā viņu dzīve turpinātos, ja viss būtu palicis pa vecam.

Viņas vecākajai meitai Hlojai ir septiņpadsmit gadu un kārtējie sirdēsti. Piepeši atklājas, ka meitene ir atmetusi ar roku mācībām licejā un plāno sākt strādāt. Izrādās, arī divpadsmitgadīgā Lilī skolā nejūtas labi... Brīdī, kad Anna saprot, ka ģimene burtiski jūk laukā, kļūst skaidrs, ka tikai ļoti spontāna un grandioza rīcība var kaut ko mainīt. Un tā nu Anna paziņo, ka viņas visas dosies uz Skandināviju, lai savām acīm skatītu ziemeļblāzmu. Meitenēm šī ideja neizraisa  sajūsmu un ceļojuma sākumā viņas dara visu, lai mamma pārdomātu. Brauciena laikā viņas piebiedrojas nelielam ceļotāju pulciņam, kurā katram no ceļotājiem ir savs dzīvesstāsts un iemesls, kādēļ viņi šajā ceļojumā devušies, rodas jaunas draudzības un savstarpējas simpātijas.

Grāmata ir sirsnīga, ar dzirkstošu humoru sarakstīta un rada sajūtu, ka gan jau arī kopumā viss mums visiem šajā pasaulē būs labi.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru