pirmdiena, 2022. gada 7. februāris

Iesakām izlasīt!

 Labāk vienreiz redzēt, kā trīsreiz dzirdēt?

Iespējams, ka vēl labāk būtu izlasīt.
Šobrīd televīzijā tiek rādīti trīs kvalitatīvi un daudzu skatītāju iecienīti seriāli: ''Djatlova pāreja'', ''Epidēmija. Izlaušanās'' un ''Svešzemniece'' (''Outlander'').
Mūsu bibliotēkā lasīšanai varat saņemt:
Annas Matvejevas romāns un TNT seriāls ‘’Djatlova pāreja’’ ir divi atšķirīgi autordarbi, kurus vieno pats traģiskais 1959.gada notikums, kas pēdējos 30 gados pārcilāts neskaitāmās grāmatās, dokumentālajās filmās, podkāstos un televīzijas sarunu šovos. 1959. gada janvārī skarbos laikapstākļos attālā Urālu kalnu ziemeļu reģionā pazuda tūristu grupa, kas bija devusies 3. grūtības pakāpes pārgājienā. Vairākas nedēļas vēlāk viņi tika atrasti miruši visai savādos apstākļos.
Ja interesē šis senais noslēpums un patika seriāls, A.Matvejevas versiju par to varat izlasīt uz patiesiem notikumiem balstītajā romānā ‘’Djatlova pāreja’’.

Vēsturiskā seriāla ‘’Svešzemniece’’ (Outlander) pamatā ir Diānas Gabaldones tāda paša nosaukuma romānu sērija.
18. gadsimta skotu tradīciju un paražu atainojums, cilvēku sarežģīto savstarpējo attiecību līkloči, Klēras un Džeimija mīlestība, pienākums, ceļošana laikā.

Postapokaliptiskais romāns. “Vongezers” ir rakstnieces Janas Vagneres pirmais romāns. Sākumā tas tika pa daļām publicēts autores blogā, bet, pieaugot lasītāju skaitam, tika izdots arī grāmatas formātā. Drīz pēc tam romāns tika tulkots vairāk nekā divpadsmit valodās, tas ieguvis daudzas literārās balvas.
Kad vīruss Maskavā izraisa epidēmiju un drīz vien izvēršas pandēmijā, vienpadsmit maskavieši – cits citam sveši – apvieno spēkus, lai kopā pārvarētu bīstamo ceļu uz Karēliju, kur cer patverties drošībā.
Pēc romāna un tā turpinājuma ‘’Dzīvi cilvēki’’ motīviem ir uzņemt seriāls ‘’Epidēmija. Izlaušanās’’, kurš tikko kļuvis pieejams arī latviešu skatītājiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru