ceturtdiena, 2024. gada 1. augusts

Pēdējā vasaras mēneša ieskaņā Izstāžu telpā atklāta jauna izstāde – bijušā aucenieka Ulda Jeskes fotoizstāde ``Vasarā…``. Trīsdesmit trīs brīnišķīgas, košas un tik dažādas puķes no pavasara līdz pirmajām rudens salnām iemūžinātas Ulda fotogrāfijās.

 Izstāde būs skatāma no pirmā augusta līdz septembra beigām Auces pilsētas bibliotēkas izstāžu zālē!

Ienāc un `ienirsti` ziedu pasakā!








Pieredzes apmaiņas brauciens

 31.jūlijā kopā ar citām Dobeles novada bibliotekārēm devāmies pieredzes apmaiņas braucienā uz Kurzemes pusi.

Vispirms apciemojām netālo Jaunpils pagasta bibliotēku, kura  kopš 2022. gada 1. novembra atrodas jaunās telpās - ēkā Jaunpils centrā, kur senos laikos esot bijis zirgu stallis.

Tālāk mūsu ceļš veda uz Tukumu, kur iepazinām Tukuma bibliotēku, kurā liela vieta šobrīd ierādīta Imantam Ziedonim un grāmatu izdevējam Ansim Gulbim.

Mums bija dota lieliska iespēja redzēt Irbenes radiolokatoru un brīnišķīga gida pavadībā izzināt tā vēsturi un šodienas darbības virzienus, izstaigāt pazemes ejas, iekāpt radioantenas ``bļodā`` un izložņāt vistumšākos šī militārā mantojuma objekta stūrīšus.

Pēc tam, kad bijām noklausījušās stāstījumu par bākām un to vēsturi, skaists un elpu aizraujošs skats uz jūru un Kurzemes mežiem mums pavērās no 1844. gadā celtās Ovīšu bākas 33 metrus augstā torņa.

Brauciens noslēdzās ar jauku kopā būšanas brīdi Jūrkalnes stāvkrastā.

Paldies Dobeles NCB par izzinošo, skaisto un iedvesmojošo ceļojumu!

Ovīšu bāka

Irbenes radioteleskops

Jaunpils pagasta bibliotēkā

Jūrkalne

Mēs - Kristiāna, Baiba un Dace

Tukuma bibliotēkā