piektdiena, 2024. gada 16. februāris

Sarunu pēcpusdiena

 15.februārī bibliotēkā pulcējās šogad pirmās Sarunu pēcpusdienas apmeklētāji. Šoreiz atmiņu un sarunu temats bija Auces muzikanti pagājušajā gadsimtā.

Iesākumā nedaudz padalījāmies ar bibliotēkas novadpētniecības materiālos atrodamajiem faktiem par pūtēju orķestru un džeza kapelu darbošanos Aucē pagājušā gadsimta sākumā.

Tad vārds tika dots Sarunu pēcpusdienas iniciatoram Mārim Druvam, kurš dalījās atmiņās par 50.-70.-to gadu mūziķiem. Šajos gados Auce bija modernās mūzikas avangardā. Komponists Mārtiņš Brauns savā atmiņu grāmatā un daudzās intervijās atcerējies Auci, kā vietu, uz kuru ‘’gāzās visa Rīga’’. Te notika neskaitāmi koncerti un balles, grupu mēģinājumi un muzikantu  saviesīgā dzīve. Tādēļ nav jābrīnās, ka 70-tos gados bija brīdis, kad slavenajā Raimonda Paula ansamblī ``Tip Top`` muzicēja divi aucenieki Māris Beļickis un Māris
Ārents.

Šādu fotogrāfiju un vēl neskaitāmus unikālas foto un video liecības sarunu pēcpusdienas dalībnieki varēja skatīt Māra Druvas un Andra Janauska izveidotajā filmā par Auces mūziķiem.

Sarunās un atmiņās dalījās arī divi no pašiem muzikantiem- Pēteris Dombrovskis un Viktors Eizengrauds

Ar sirsnīgu atmiņu stāstu par sava tēva un Būtnāru ģimenes vīriešu gadu desmitos mērāmo darbību Auces pūtēju orķestrī dalījās Brigita Pētersone.

Šīs bija vakars atmiņām, izzināšanai un jakai kopā būšanai!

Paldies visiem, kas atnāca! Tiksimies marta Sarunu pēcpusdienā!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru