trešdiena, 2023. gada 15. novembris

Tikšanās bibliotēkā


''Mīļi lūdzu visiem putniem,

Lai tie savas dziesmas tavā logā dzied''

Dziedot šos vārdus no ''Putnu'' mājas himnas, iesākās pasākums, uz kuru 15.novembra vakarā bibliotēkā mājīgā gaisotnē bija pulcējušies tie, kuriem gribējās satikt Ilzi Reihu un paklausīties viņas stāstos par ‘’Putniem’’ un dzimtas pētījumiem.

Ilze pastāstīja par "Putnu" mājas vēsturi, maģiskajām un nedaudz mistiskajām sakritībām, kas viņus pirms 17 gadiem atveda uz ''Putniem'' un to, kā no grūstošas ēkas  abi ar vīru Hariju atjauno šo Auces vēsturē nozīmīgo celtni un spodrina tās slavu ar dažādiem kultūras pasākumiem. Reihu ģimene padalījās pieredzē dzimtas sakņu meklēšanā un pētīšanā. Izzinošo stāstījumu papildināja bagātīga senu un jaunu fotogrāfiju kolekcija, grāmatas, dokumenti un, remontējot “Putnus’’ un iekārtojot dārzu, no zemes izceltie dārgumi.

Nelielu daļiņu no šiem ieguvumiem turpmāk varēs apskatīt Harija Reiha gleznu izstādes apmeklētāji. Izstāde bibliotēkas izstāžu telpā apskatāma līdz 15.decembrim.

Pasākuma nobeigumā Ilze nedaudz parunājām par zvaigznēm un to, ko katrai zodiaka zīmei sola 2024. gads, jo viņa ir beigusi Hamburgas Astroloģijas Akadēmiju, šobrīd sniedz konsultācijas un vada astroloģijas kursus.

Paldies Reihu pārim par atvērtību, iedvesmu, sirsnību un vēlmi dalīties savā bagātībā ar citiem!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru