ceturtdiena, 2022. gada 19. maijs

Bibliotekārs iesaka

 Sadarbībā ar laikrakstu ''Zemgale'', turpinām ieteikt sev iepatikušās grāmatas.

------------------------

Šogad pavasaris īpaši nesteidzas ar siltumu un gaidot, kad iesils mūsu māju mūri, lai saprastu, ka patiesībā jau pie mums nemaz nav auksts, varam paspēt izlasīt grāmatu ‘’Baltā nekuriene’’, kuras varoņu dzīves norisinās Aļaskā.

Lasot šo grāmatu pārņem dažādas sajūtas, sākot no nesaprašanas un  žēluma līdz gaišumam un mīlestībai.

Lenijas tēvs ir atgriezies mājās pēc Vjetnamas kara un vairs nav tas pats cilvēks, kuru Lenijas māte pazina pirms kara. Viņš ir viegli aizkaitināms, nikns un dusmu pārņemts. Rodas doma, ka pārcelšanās uz dzīvi Aļaskā varētu atrisināt viņu problēmas, taču ar pirmo ziemu kļūst skaidrs, ka viņi nav gatavi izdzīvot Aļaskā un ka tēva neprāts skarbajos apstākļos tikai pieņemas spēkā: ‘’Skaidrs bija viens: mamma nekad neaizies no papus, Lenija nekad nepametīs mammu un papus nekad viņas neatlaidīs. Viņu ģimene bija kā velnišķīgs pineklis, no kura nav iespējams tikt ārā.’’

Gaišumu un arī papildus spriedzi Lenijas dzīvē ienes attiecības ar Metjū, bet lai uzzinātu kā visi šie spraigie attiecību līkloči tiek risināti un gūtu kādu nelielu sajūtu par Aļaskas skaistumu un varenību, iesaku Jums grāmatu izlasīt, tādējādi pavadot pāris aizraujošus vakarus grāmatas sabiedrībā un gūstot vielu pārdomām.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru