otrdiena, 2013. gada 21. maijs

Lasīšanas diena 2013


Aicinājums piedalīties Lasīšanas dienā 29. maijā: dalies lasītpriekā kopā ar visu Latviju!

 
Es lasu. Tu lasi. Mēs lasām. Mūsu Latvija lasa.
Trešdien, 29. maijā, plkst. 12.00.
Atver savu mīļāko grāmatu un 15 minūtes velti sev un grāmatai. Tiekamies visā Latvijā!

 
Lai gūtu lasītprieku un lai dalītos tajā ar saviem skolas vai studiju biedriem, ar ģimeni un ar draugiem, aicinām piedalīties Lasīšanas dienā. Tā norisināsies trešdien, 29. maijā plkst. 12.00 dienā visā Latvijā – skolās, parkos, pilsētās, sabiedriskajā transportā, bibliotēkās, mājās un citur, kur vien būsiet gatavi lasīt. Galvenais ir izvēlēties savu mīļāko grāmatu un velīt tai piecpadsmit minūtes lasītprieka no jebkuras vietas Latvijā vienlaikus ar citiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pieci soļi dalībai Lasīšanas dienā:

1.       Izvēlies savu mīļāko grāmatu!
2.       Izvēlies lasīšanas vietu Lasīšanas dienai!
3.       Uzaicini savu klasesbiedru,studiju kolēģi, kolotāju,draugu,mammu,vectētiņu,pilsētu un citus lasīt kopā!
4.       Dalies lasītpriekā trešdien, 29. maijā, plkst. 12.00 no jebkuras vietas Latvijā!
5.       Atsūti mums lasītprieka fotogrāfiju kopīgai Lasīšanas dienas fotogalerijai pēc pasākuma uz e-pastu: lasisanasdiena@lu.lv!

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes rektora Mārča Auziņa uzruna tiešraidē www.lu.lv no Latvijas Universitātes Bibliotēkas plkst. 11.45, lai plkst. 12.00 dotu kopīgu startu Lasīšanas dienas 15 minūtēm visā Latvijā.
Gatavojoties Lasīšanas dienai, aicinām noskatīties maija raidījumu par skolas dzīvi „Es un skola”, kurš būs veltīts Lasīšanas dienai. Raidījums būs skatāms sestdien, 25. maijā, plkst. 11.00 Latvijas Televīzijas 1. kanālā.
Ja vēlies vēstīt par savu dalību Lasīšanas dienā sociālajos tīklos, izmanto mirkļbirku #LatvijaLasa vai publicē šo tviterierakstu „Es piedalīšos Lasīšanas dienā 29. maijā plkst. 12.00. Un Tu? www.atbalsts.lu.lv #LatvijaLasa”, pastāstot, kuru grāmatu lasīsi un kur to lasīsi, lai citi arī var piebiedroties.

 
Dalīsimies kopīgā lasītpriekā Lasīšanas dienā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru